Ford Trucks predstavio novu liniju kamiona F-LINE

Ford Trucks predstavio novu liniju kamiona F-LINE

Ford Trucks predstavio je u Antaliji novu liniju kamiona, F-LINE. Kamioni iz nove linije oduševljavaju svojim dizajnom, naprednim sustavima pomoći te tehnologijom Connectruck koja omogućava povezivanje s vozilom i njegovo praćenje. Nova linija kamiona F-LINE svoju primjenu će pronaći u čak tri različita segmenta: građevinarstvo, dugolinijski promet te distribucijski prijevoz. Uz novu liniju kamiona u Antaliji predstavljena je i limitirana serija tegljača F-MAX pod nazivom F-MAX SELECT.

Već na prvi pogled linija F-LINE privlači pozornost zahvaljujući novom i modernom dizajnu. Prilikom dizajniranja vozačke kabine naglasak je stavljen na udobnost i praktičnost, što će vozačima značajno olakšati radnu svakodnevicu. Infotainment zaslon veličine 9'' vozačima će omogućiti upravljanje brojnim funkcijama unutar vozila, dok će novi materijali sjedala, novi upravljač i kontrolne tipke povećavati udobnost vožnje. Obnovljena maska hladnjaka, novi dizajn prednjih svjetala, branici, obloge vrata i retrovizora stvaraju potpuno novi i atraktivniji dizajn Ford Trucks kamiona.

Inženjeri koji su radili na razvoju novog modela posebno su se fokusirali na sigurnost u prometu. Napredni sustavi pomoći vozaču, osim što će rasteretiti vozače ovih kamiona u vožnji, predstavljaju veliki benefit i za ostale sudionike u prometu. Napredni sustav automatskog kočenja u nuždi te adaptivni tempomat s funkcijom Stop & Go osigurat će brzu i sigurnu reakciju u opasnim situacijama. Drugi sigurnosni sustavi, kao što su primjerice automatski sustav za reguliranje dugih svjetala, sustav upozorenja prilikom napuštanja voznog traka ili nadzorni sustav pomoći za mrtvi kut, jamče sigurna putovanja na svakoj cesti. Pomoć pri parkiranju unatrag, sustav nadzora tlaka u gumama, signal za zaustavljanje u vožnji, sustav pomoći za prepoznavanje umora vozača također pružaju visoku razinu sigurnosti.

Uz tehnologiju ConnecTruck vlasnici vozila mogu se povezati sa svojim vozilima u bilo kojem trenutku putem web portala ili svojih mobilnih telefona te dobiti precizne podatke o vozilu. Ova tehnologija pruža učinkovita rješenja poput daljinske dijagnostike i ažuriranja softvera, također mogu se dobiti podaci o vozilu u stvarnom vremenu, kao i povijesni podaci. Uz ConnecTruck tehnologiju povećava se dostupnost vozila i produljuje vrijeme rada zahvaljujući prediktivnim algoritmima daljinske dijagnostike čime se osigurava optimalna izvedba.

 “Kao inovativni brend koji sluša potrebe kupaca, svoje napore u istraživanju i razvoju usmjeravamo na dovođenje tehnologija sljedeće generacije na tržište. Sa svakim novim proizvodom koji razvijamo, naš cilj je pomoći našim klijentima da profitabilnije upravljaju svojim poslovanjem uz udobnost i sigurnost koju zaslužuju. S ponosom predstavljamo novu F-LINE liniju; dizajniranu za smanjenje operativnih troškova i poboljšanje performansi vozila, osiguravajući udobnije i sigurnije iskustvo vožnje za naše klijente.” - izjavio je Emrah Duman, potpredsjednik Ford Trucksa.

 Ford Trucks predstavio je i limitirano izdanje ekskluzivnog modela F-MAX SELECT, posebnu verziju tegljača F-MAX koji će biti proizveden u seriji od tek 400 komada. Ovaj tegljač vozačima će pružiti posebno iskustvo uz prvoklasnu udobnost, naprednu tehnologiju te atraktivni dizajn. Nema rezultata
PRETRAGA